Tapijt 

'zacht, stil en comfortabel'

Wij willen u graag een compleet assortiment aanbieden. Dat betekend, dat wij naast houten vloeren u ook tapijt kunnen aanbieden. In ons assortiment hebben wij drie merken: Parade tapijt, Bonaparte tapijt en Lethem Vergeer. Dit zijn merken die in onze ogen een goede kwaliteitsstandaard hebben. 

 

Compleet aanbod

Tapijt wordt gemaakt van verschillende soorten materialen en is verkrijgbaar in vele kleuren en structuren. De keuze in tapijtsoorten is dan ook enorm. Om aan de wisselende vraag van de consument en de veranderende interieurstijlen te kunnen voldoen, worden steeds weer nieuwe ideeën ontwikkeld.
Met de structuur van het tapijt wordt bedoel de vorm van het poolmateriaal, de dikte of de fijnheid ervan en de dichtheid waarin de polen bij elkaar staan. 

Bouclé
lussenpool of 'loop-pile' Hierbij wordt het poolmateriaal gevormd door poollussen die van gelijke of ongelijke hoogte zijn. In het laatste geval spreken we van een hoog/laag structuur.

Geschoren bouclé of 'tip-sheared'
Een lussenpooltapijt met een hoog/laag structuur waarvan bij de hoge lussen de top is afgesneden. Hierdoor ontstaat een afwisselend patroon van polen.

Moquette
gesneden pool of 'cut-pile' Bij dit tapijt zijn alle poollussen in het poolmateriaal tijdens het weven of tuften doorgesneden.

Frisé
Bij een friséstructuur zijn de polen eveneens doorgesneden maar is het tapijtgaren overtwijnd. Getwijnd garen bestaat uit een aantal in elkaar gedraaide garens. In het pooloppervlak is, in tegenstelling tot de moquette-structuur, vrijwel iedere pool afzonderlijk van de andere pool te onderscheiden. Frisé-tapijt heeft een levendige oppervlakte structuur.

Saxony
Saxony is een frisé-tapijt, maar dan met langere polen. Het ziet er daardoor wat minder compact uit. Door de hoge polen heeft het een luxueuze uitstraling.

Shag of semi-shag
Wanneer men de polen nog langer maakt en de pooldichtheid gering blijft, zullen polen omvallen. Het tapijtoppervlak dat als gevolg hiervan ontstaat wordt shag-structuur genoemd en heeft een warrig en speelse uitstraling. Afhankelijk van de poolhoogte spreekt men van ‘shag’ of ‘semi-shag’. Shag tapijt heeft langere polen dan semi-shag.

Adres

 

Seisplein 5

4331 NP Middelburg

0118-626721

Bekijk hier de

OPENINGSTIJDEN

Dealer

Officieel Cinzento Custom Made® dealer

Cinzento_Logo.png

De Klerk Parket

- advies op maat

- persoonlijke aanpak

- ervaren vloerleggers

- ruim assortiment 

- 500m² showroom

© 2020 de Klerk Parketvloeren - disclaimer -  ontwerp, fotografie & realisatie: Zeeuws Lief