Kurk vloeren

Kurk is een 100% duurzaam natuurproduct, het wordt geoogst van de kurkeik. De kurkeik wordt dus niet gekapt, maar kan gerust meer dan 200 jaar oud worden. Kurk geeft zowel voor toepassing in de fles, als op de vloer een aantal unieke voordelen. De natuurlijke isolatiecapaciteit en veerkracht is niet door synthetische producten te evenaren. Daarnaast is kurk ecologisch

Kurkvloeren horen niet thuis in het traditionele rijtje van houten vloeren. Toch verdelen we ze onder in deze categorie, waarom? Net als parket is het een natuurlijk materiaal dat uit zichzelf warm aanvoelt en dat van bomen afkomstig is, meer specifiek van de kurkeik. Het eindproduct komt echter niet van de kern van de boomstam, maar wel van de boomschors. Dat geeft een kurkvloer enkele karakteristieke eigenschappen.

Voor een kurkvloer tot stand komt, vindt een intensief productieproces plaats. Eerst wordt de schors van de kurkeik-een boom, die vooral in landen rond de Middellandse Zee groeit, gekapt. Een belangrijk element hierbij is dat die schors opnieuw aangroeit, waardoor de voorraad onuitputtelijk is zonder dat hiervoor hele bomen omgehakt moeten worden. Uit die schors worden vervolgens korrels gewonnen die op hun beurt samen met harsen tot grote blokken geperst worden. Uit die blokken worden de kurktegels gehaald die de basis vormen van een kurkvloer.

Voor een zwevende plaatsing gebruikt u leg klare panelen met een boven- en onderlaag uit kurk en daartussen een andere laag. Deze panelen beschikken over een clicksysteem dat een gemakkelijke plaatsing verzekert.