top of page

Bamboe vloeren

Wanneer gedacht wordt aan verduurzaming van een woning, dan is een duurzame vloer een logische keuze. Een bamboe vloer is een bewuste keuze! Deze vloeren zijn door hun strakke uiterlijk en ruime kleur-mogelijkheden goed te combineren met diverse interieur stijlen.

2015049-HR-8_Photo-by-Mats-Holst-WEB-1024x683.jpg
Organic Interior
2016053-HR-5-Photo-by-Inês-Guedes-WEB-1024x683.jpg
Floor Measurements

Bamboe vloer plaatsen

Het zelf plaatsen van een houten vloer is voor een handige klusser geen probleem. Ook de minder ervaren klusser geven wij graag advies.

Uiteraard kunnen wij het plaatsen van de vloer ook verzorgen.

Klerk_parket_2021-2_edited.png

Vloer onderhoud

Gemakkelijk onderhouds-materialen voor uw vloer bestellen kan via onze webshop of in onze showroom. Wij staan voor u klaar voor advies op maat.

De nieuwe generatie bamboe vloeren; bereikbaar voor iedereen 

Ondanks dat MOSO bamboe vloeren nog steeds een hippe uitstraling hebben, is het allang niet meer alleen bereikbaar voor trendsetters. De collecties van MOSO bevatten tientallen verschillende vloertypen, met een enorme variatie aan kleuren, stijlen en afwerkingen. Hierdoor worden bamboe vloeren bereikbaar voor iedereen. 

Een duurzame keuze en een ecologische vloer

De reuzenbamboe wordt gezien als één van de meest potentierijke grondstoffen voor een duurzame economie. Bamboe groeit sneller dan iedere andere plant en heeft hele specifieke houtachtige eigenschappen. Deze kwaliteiten maken het uitermate geschikt als alternatief voor tropisch hardhout.

Is bamboe milieuvriendelijk? Er worden toch bossen gekapt?

Juist de kap is het belangrijkste milieuargument en dat maakt bamboe zo uniek. Elk jaar maakt de bamboe moederplant meerdere nieuwe stammen aan die in enkele maanden tot volwassen hoogte uitgroeien. Elke stam heeft 5 jaar de tijd nodig om voldoende uit te harden. In een volwassen bamboeplantage kunnen elk jaar de 5 jaar oude stammen worden geoogst, zonder dat de omvang van het bos achteruitgaat.

Bamboe vloer kleuren

De natuurlijke kleur van bamboe is wit/geel (“naturel”). Door middel van een kook-stoombehandeling krijgt het een bruinachtige kleur (“caramel”). Daarna kan het bamboe nog worden gebeitst, waardoor in principe elke kleur te creëren is.

Bamboe vloer kopen in Zeeland

Een huis gekocht in Zeeland en nu op zoek naar een nieuwe vloer? Bekijk het ruime assortiment bamboevloeren in de grote showroom van de Klerk Parketvloeren in Middelburg. Centraal gelegen, gratis parkeergelegenheid en de vloer wordt bij u thuis geleverd!

zeeuwslief-fotografie-klerk-28.jpg
bottom of page