Bamboe vloeren

Een Bamboe vloeren in ons assortiment; een bewuste keuze
Natuurlijk kan het Bamboe niet ontbreken in ons assortiment. Het strakke uiterlijk en de vele kleuren is een mooie toevoeging in ons ruime assortiment. Bent u op zoek naar nét even wat anders en een duurzame vloer, dan is een bamboe vloer een goede optie.

Nieuwe generatie bamboe vloeren bereikbaar voor iedereen 

MOSO bamboe vloeren in verschillende kleuren, stijlen en afwerkingen 

Ondanks dat MOSO bamboe vloeren nog steeds een hippe uitstraling hebben, is het allang niet meer alleen bereikbaar voor trendsetters. De collecties van MOSO bevatten tientallen verschillende vloertypen, met een enorme variatie aan kleuren, stijlen en afwerkingen. Hierdoor worden bamboe vloeren bereikbaar voor iedereen. 

Een duurzame keuze en een ecologische vloer

De reuzenbamboe wordt gezien als één van de meest potentierijke grondstoffen voor een duurzame economie. Bamboe groeit sneller dan iedere andere plant en heeft hele specifieke houtachtige eigenschappen. Deze kwaliteiten maken het uitermate geschikt als alternatief voor tropisch hardhout.

Is bamboe milieuvriendelijk? Er worden toch bossen gekapt?
Juist de kap is het belangrijkste milieuargument en dat maakt bamboe zo uniek. Elk jaar maakt de bamboe moederplant meerdere nieuwe stammen aan die in enkele maanden tot volwassen hoogte uitgroeien. Elke stam heeft 5 jaar de tijd nodig om voldoende uit te harden. In een volwassen bamboeplantage kunnen elk jaar de 5 jaar oude stammen worden geoogst, zonder dat de omvang van het bos achteruitgaat.

In welke kleuren is het bamboemateriaal leverbaar?
De natuurlijke kleur van bamboe is wit/geel (“naturel”). Door middel van een kook-stoombehandeling krijgt het een bruinachtige kleur (“caramel”). Daarna kan het bamboe nog worden gebeitst, waardoor in principe elke kleur te creëren is.