Bamboe vloeren

Natuurlijk kan het Bamboe niet ontbreken in ons assortiment. Ook hier kunnen we van zeggen, dat we er vanaf het begin bij geweest zijn. Veel vloeren zijn er al door ons geleverd en geplaatst. Mede door zijn strakke uiterlijk, zijn deze vloeren uitermate geschikt voor een combinatie in een modern interieur.

Moso Bamboe is voor ons vanaf het begin een betrouwbare partner gebleken. De samenwerking met deze leverancier is dan ook een waarborg voor ons voor wat betreft de kwaliteit. Ook op vloerverwarming is deze goed te plaatsen, mits de juiste materialen worden toegepast.

Nieuwe generatie bamboe vloeren bereikbaar voor iedereen 

MOSO bamboe vloeren in verschillende kleuren, stijlen en afwerkingen 

Ondanks dat MOSO bamboe vloeren nog steeds een hippe uitstraling hebben, is het allang niet meer alleen bereikbaar voor trendsetters. De collecties van MOSO bevatten tientallen verschillende vloertypen, met een enorme variatie aan kleuren, stijlen en afwerkingen. Hierdoor worden bamboe vloeren bereikbaar voor iedereen. 

Nieuwe generatie vloeren 

Arjen Veltman, commercieel directeur van MOSO International: ‘Bamboe wint snel aan bekendheid als duurzaam product. Was het in het begin voornamelijk de hippe consument die bamboe op de vloer had liggen, tegenwoordig is bamboe als vloer beschikbaar voor elke woning en elk kantoor. De toenemende vraag naar bamboe is deels te verklaren doordat de consument steeds vaker voor duurzaamheid kiest. Een andere verklaring is het enorme diverse aanbod aan bamboeproducten door voortschrijdende technologische ontwikkelingen.’ 

Waar bamboevloeren eerst nog alleen beschikbaar waren in de standaard massieve blanke of caramel versie, zijn er nu ook geborstelde, gebeitste en gekleurde vloeren beschikbaar. Daarnaast zijn er nu ook bamboevloeren beschikbaar die de voordelen van een laminaatvloer of carpet (goedkoop, makkelijk te leggen) combineren met de charme en milieuvoordelen van een bamboevloer.

Ecologische vloer: Meer dan een trendy statement

De reuzenbamboe wordt gezien als één van de meest potentierijke grondstoffen voor een duurzame economie. Bamboe groeit sneller dan iedere andere plant en heeft hele specifieke houtachtige eigenschappen. Deze kwaliteiten maken het uitermate geschikt als alternatief voor tropisch hardhout.

Omdat Bamboe vloeren toch voor velen nog een redelijk onbekend begrip is, hebben we voor u hieronder globaal enkele vragen en antwoorden weer gegeven.

Is bamboeparket net zo duurzaam als andere parketsoorten?
De hardheid van bamboe is zeer hoog (iets hoger dan van Amerikaans Eiken) waardoor het parket zeer lang meegaat. Het MOSO bamboeparket heeft een dikke toplaag, zodat de vloer in de loop der jaren nog verschillende malen geschuurd kan worden.

Is bamboe milieuvriendelijk? Er worden toch bossen gekapt?
Juist de kap is het belangrijkste milieuargument en dat maakt bamboe zo uniek. Elk jaar maakt de bamboe moederplant meerdere nieuwe stammen aan die in enkele maanden tot volwassen hoogte uitgroeien. Elke stam heeft 5 jaar de tijd nodig om voldoende uit te harden. In een volwassen bamboeplantage kunnen elk jaar de 5 jaar oude stammen worden geoogst, zonder dat de omvang van het bos achteruitgaat.

Hoe dient bamboe te worden afgewerkt?
In principe kunnen alle gangbare afwerkingsproducten (voor andere houtsoorten) worden gebruikt op bamboe. De keuze van afwerking (lak, olie, etc.) wordt vooral bepaald door de eisen die men stelt aan slijtvastheid, glansgraad, kleur en onderhoud.

In welke kleuren is het bamboemateriaal leverbaar?
De natuurlijke kleur van bamboe is wit/geel (“naturel”). Door middel van een kook-stoombehandeling krijgt het een bruinachtige kleur (“caramel”). Daarna kan het bamboe nog worden gebeitst, waardoor in principe elke kleur te creëren is.

Adres

 

Seisplein 5

4331 NP Middelburg

0118-626721

Bekijk hier de

OPENINGSTIJDEN

Dealer

Officieel Cinzento Custom Made® dealer

Webshop

 

Reiniging en onderhoud
 

Aanbiedingen
 

Verkoopafspraak maken

De Klerk Parket

- advies op maat

- persoonlijke aanpak

- ervaren vloerleggers

- ruim assortiment 

- 500m² showroom

Cinzento_Logo.png

© 2016-2021 de Klerk Parketvloeren - disclaimer - privacy verklaring - ontwerp, fotografie & realisatie: Zeeuws Lief