Chacowood Tropische houten vloeren

 

Naast de bekende eiken vloeren naturel die bijvoorbeeld voorzien van een kleur olie, zijn er ook tropische houtsoorten.

Wij verkopen uitsluitend producten die voorzien zijn van het FSC (Forest Stewardship Council) label, dat betekend een ‘duim omhoog’ namens de Raad voor Goed Bosbeheer.
 

Het houd in dat een onafhankelijke organisatie bedrijven controleerd op goed en duurzaam bosbeheer. Wij dragen graag bij aan duurzaam en verantwoord ondernemen. 

De tropische houtsoorten die wij u aanbieden in onze showroom zijn van het merk Chaco Wood. In en rond de 30.000 hectare bos waar deze bomen uitkomen is een micro economie gecreëerd, die volledig op zichzelf draait. Er is een eigen wegeninfrastructuur en er is een eigen energievoorziening, zowel voor de onderneming als voor de lokale bevolking. Het bos is onderverdeeld in blokken. In ieder blok worden bomen selectief ‘gekapt’. Dan gaat het blok dicht voor minstens 25 jaar. Het is dan nog enkel toegankelijk voor wetenschappers die er onderzoek verrichten. De gekapte bomen dragen een label dat hen blijvend vergezelt. Ook de parketfabriek is FSC-gecertificeerd. Voor men van ‘FSC-gecertificeerd’ parket kan spreken moet ieder bedrijf dat in de verschillende fasen van de productie een ‘bewerking’ uitvoert op het hout op zijn beurt FSC-gecertificeerd zijn. 

De voordelen van een Chaco Wood houten vloer: 
                                                                                                                                           
- duurzaam product
- ecologisch verantwoord
- Zeer stabiel
- Opvallende vormgeving
- Geschikt voor projectmatig gebruik
- Unieke uitstraling